طريقة عمل الأرز بالدجاج والتوابل البرازيلي (Galinhada) |
طريقة عمل الأرز بالدجاج والتوابل البرازيلي (Galinhada)
أنهرده حولة أدور علي أكله جديد . وممكن تكون للبيحب الطعم الحار وممكن تكون من غير شطه . بس المهم أنها أكله حلوه أوى وسهله جداً ومكوناتها في البيت ..
كلنا طبعاً عرفين الأكل البرازيلي . وتنوع المطبخ البرازيلي لأختلاف الثقافات الموجوده في البرازيل . من الهند أو البرتغال أو أفريقيا وثقافات تنيه كتير , منها العرب والألمان والإيطاليين والأسبان ..
عشان كده بتنعكس كل الثقافات و الخلفيات في نكهات ورائحة المطبخ البرازيلي ..
جبتلكم أنهرده أكله بسيطه بس مليانه بالنكهات أسمها غريب شويه (Galinhada ) أو (غالينادا ) ..
هي عباره عن أرز بالدجاج مع التوابل وهو طبق تقليدى برازيلي نشأت في ولايتي Goiás و Minas Gerais . ويتم أعداد الطبق بشكل أساسي بالأرز والدجاج والتوابل جربيه وأكيد حتكوني سعيده بالنتيجه ...
كلنا طبعاً عرفين الأكل البرازيلي . وتنوع المطبخ البرازيلي لأختلاف الثقافات الموجوده في البرازيل . من الهند أو البرتغال أو أفريقيا وثقافات تنيه كتير , منها العرب والألمان والإيطاليين والأسبان ..
عشان كده بتنعكس كل الثقافات و الخلفيات في نكهات ورائحة المطبخ البرازيلي ..
جبتلكم أنهرده أكله بسيطه بس مليانه بالنكهات أسمها غريب شويه (Galinhada ) أو (غالينادا ) ..
هي عباره عن أرز بالدجاج مع التوابل وهو طبق تقليدى برازيلي نشأت في ولايتي Goiás و Minas Gerais . ويتم أعداد الطبق بشكل أساسي بالأرز والدجاج والتوابل جربيه وأكيد حتكوني سعيده بالنتيجه ...
طريقة عمل الأرز بالدجاج البرازيلي ( جالينادا ) ..
المكونات
1- كيلو صدور دجاج مخليه ومقطعه
2- ربع كوب شوربة أو 2 مكعب مرقه مذاب في ربع كوب ماء
3- عصير ليمونة واحدة
4- 5 ملاعق زيت
6- 2 بصل أخضر مفروم
7- 2 فص ثوم مهروس
8- 2 كوب أرز مغسور ومصفي
9- 2 حبة طماطم مقشرة ومنزوعة البزر ومقطعة مكعبات
10- حبه واحده من الفلفل الأخضر مقطعة مكعبات
11- ربع كوب بازلاء
12- ربع ملعقة صغيرة من بودر الزعفران
13- ملعقة كبيرة بقدونس مفروم ناعم
14- ملعقة كبيرة كزبرة مفروم ناعم
15- ملح حسب الرغبة
16- فلفل أسود
طريقة التحضير
1- أحلطي الدجاج والمرقة والبقدونس والكزبرة وعصير الليمون . وأتركيهم لمدة ساعتين .
2- سحني الزيت ثم ضعي قطع الدجاج والتتبيلة لمدة 4 دقائق علي نار عالية مع التقليب
المستمر .
3- أضيفي البصل والثوم ويطهي لمدة 5 دقائق علي نار عالية مع التقليب .
4- أضيفي الأرز المنقوع في المرقة علي المكونات .
5- أضيفي الزعفران والطماطم والبازلاء مع الأرز .
6- أخلطي المكونات جيداً تم ضعي ب٣ أكواب من الماء أو الشوربة المغلية .
7- قلبي المكونات جيداً كي تمتزج وغطيها لمدة 15 دقيقة علي نار هادئه حتي أتمام
عملية الطهي .
8- يمكنك وضع القليل من الماء أو الشوربة إن أحتاج الأرز إلي ذلك .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق