المكونات
١- فرخة مقطعة ١٢ قطعة
الخطوة الاولي التتبيلة
٢- بصله مبشورة
٣- طماطم مبشورة
٤- عصير ليمون
٥- ٢ ملعقة خل
٦- بهرات دجاج مقرمشة (من عند العطار )
٧- ملعقة حبهان بودر
٨- ملعقة بابريكا
٩- ملح
١٠- فلفل اسود
الخطوة الثاني
١- كوب ونصف دقيق
٢- ٣ملاعق نشا
٣- ٢ملعقة بابريكا
٤- بهرات الفراخ المقرمشه
٥- حبهان بودر
٦- ملح
٨- فلفل اسود
٩- ملعقة كبيره بكنج بودر
١٠- ماء مثلج
١١- زيت للقلي
طريقة التحضير
ضعي كل البهرات مع الخل والليمون و البصل والطماطم مع الفراخ
وتترك اربع ساعات في الثلاجه
بعد متترك الفراخ في التتبيله في طبق كبير ضعي الدقيق والنشا
مع باقي المكونات
ضعي الماء في طبق عميق والترتيب كالتالي ضعي الفراخ في الدقيق واطغطي عليها جامد ثم في الماء بسرعه ضعيها مره اخرى في الدقيق حتي تكملي كل كمية الفراخ
ضعي الزيت علي النار حتي يسخن ثم ضعي الفراح وحده وحده ووطي النار عشان تستوى كويس من جوه ثم ترص في الطبق وتقدم ....
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق